fbpx

IT būreliai vaikams laukia naujų mokinių

IT būreliai vaikams laukia naujų mokinių – nuo vasario mėnesio pildome grupes, tad kviečiame prisijungti norinčius.

Užsiėmimai vyksta mokykloje Lispa Marijampolėje adresu Pramonės g. 1A bei kitose Marijampolės mokyklose ir vaikų darželiuose. Taip pat Kaune, Kazlų Rūdoje, Vilkaviškyje ir Kalvarijoje. 

Susipažinkite su IT būrelių programomis ir mokytojais:

IT STUDIJA: pirmoji pažintis su IT pasauliu – būreliai priešmokyklinukams darželiuose.

IT būreliai vaikams Marijampolės regione ir Kaune.

Mokytoja Aistė K.: „Vaikai išmoksta labai daug skirtingų dalykų. Mes laviname kūrybiškumą, loginį mąstymą, mokomės skaičiuoti ir pažinti raides. Mano akimis tai būrelis, kuris skatina pasitikėjimą savimi, moko bendravimo su suaugusiais ir bendraamžiais, ugdo emocinę brandą. Vaikams labiausiai patinka, kad nesame prisirišę prie vienos konkrečios veiklos, kaskart nagrinėjam vis kitas temas, tyrinėjame, eksperimentuojame, sprendžiame problemas. „

IT STARTAS: kompiuterio valdymo ir robotikos įdomybės – 4 metų programa pradinukams.

Mokytoja Aistė M.: „Būrelių metu vaikai išties su daug kuo susipažįsta. Išmokti dirbti su tam tikromis programomis, be jokios abejonės, nėra lengva, jos dažnai kelia tam tikrus iššūkius net ir suaugusiems. Tačiau šiuolaikiniams vaikams tai – kasdienybė, neatsiejama jų gyvenimo dalis, svarbu juos sudominti ir parodyti viso to naudą ateičiai. Galiu drąsiai pasakyti, jog progresas juose matomas jau labai greitai. Smagu ne tik stebėti kaip jie ugdo kūrybiškumą, logiką bei kritinį mąstymą, bet ir prie to proceso prisidėti – o tai mums mokytojams geriausias įvertinimas.” 

DIZAINAS: kompiuterinė grafika – programa 5-9 kl. moksleiviams.

Mokytoja Juta: „Vaikams užsiėmimuose labiausiai patinka rezultatas. Pristačius užduotį dažnai išgirstu „mes gi taip nemokam, nepadarysim”, bet praėjus vienai ar dviem pamokoms, pavyksta ir tada pasimato laimingos šypsenos. Vaikai išmoksta Photoshop ir Illustrator programų bei dizaino pagrindus. Turėdami šias žinias, vėliau savarankiškai gali realizuoti savo idėjas ir toliau kryptingai tobulėti. Vaikams nuostabiai sekasi kūrybinė dalis, jie noriai individualizuoja, tobulina darbus. Šiek tiek sunkiau jiems aprėpti dideles programų galimybes, bet viską galima išmokti su laiku. Vaikai išmoksta naudotis grafiniam dizainui skirtomis programomis, turi galimybę įgytas žinias panaudoti praktiškai, pavyzdžiui, su savo sukurtu dizainu pasigaminti marškinėlius, lipdukus, dėliones.”

MECHATRONIKA: programavimas, mechanika, elektronika, automatika ir 3D projektavimas – 5-9 kl. moksleiviams.

Mokytojas Povilas: „Mechatronikos būrelyje vaikai mokosi visų reikalingiausių įgūdžių, norint tapti elektronikos produktų kūrėju – litavimo, elektronikos programavimo, elektros grandinių sudarymo, 3D modeliavimo. Tai pat išmoksta apie elektros komponentus, elektros dėsnius, testavimui skirtas priemones, maitinimo šaltinius ir t.t. Vieniems vaikams labiau patinka lituoti ir konstruoti elektros grandinę, kitiems kurti 3D modelius.  Turėdami šias žinias, vaikai gali sukurti savo svajonių prietaisą. Tai pat jie įgauna ir nemažai programavimo žinių (modifikuotos C++), suvokimo apie elektrą, 3D modeliavimo žinių ir daug naudingų kitų žinių bei teorijos.”

PROGRAMAVIMAS: įvairių programavimo kalbų pagrindai – programa 5-10 kl. moksleiviams.

IT būreliai vaikams Marijampolėje. Programavimas moksleiviams.Mokytojas Evaldas: „Kuo vaikas anksčiau prisilies prie technologijų, tuo lengviau jis galės jas perprasti tolimesniuose savo gyvenimo žingsniuose. Lygiai taip pat ir su kalbomis: pirmaisiais gyvenimo metais labai lengva išmokti šnekamąsias kalbas. Vėliau vis dar įmanoma, bet daug sudėtingiau. Dabar įgyta praktika vaikams padės net ir suaugus. IT užsiėmimų metu vaikai mokosi elgtis su kompiuteriu. Kiekviena programa, kuria vaikas naudojasi, leidžia jam labiau suprasti bendrus kompiuterio naudojimo principus, tobulinami klaviatūros ir pelės įgūdžiai, kurie bus ypatingai reikalingi ateityje. Vaikams dažnai patinka įžanginėje pamokos dalyje pasinerti į diskusijas apie pamokos temą, tokiu būdu, aptariama daug daugiau, nei buvo numatyta.”

IT EGZAMINAS: programa skirta 11-12 (III-IV gimnazijos) kl. moksleiviams, ketinantiems tvirtai pasiruošti valstybiniam informacinių technologijų brandos egzaminui.

Mokytojas Vytuolis: „Per šias pamokas mokiniai ruošiasi vienam iš jiems svarbiausių egzaminų. Baigus šį kursą, mokiniai į informacinių technologijų egzaminą eina drąsiai, nes jaučiasi pasiruošę stipriau nei jų bendraamžiai, kurie pasikliauja tik bendrojo lavinimo mokyklos programomis. Galiu pasidžiaugti, kad jau ne vienas mano mokinių informatikos egzaminą išlaikė 100 balų.” 

DIZAINAS PAŽENGUSIEMS: Photoshop, Illustrator, video panaudojimas kūrybinėms idėjoms įgyvendinti – programa 11-12 klasių moksleiviams.

Mokytoja Rūta: „Vaikams patinka išmokti ir kurti. Smagu pamokoje girdėti, kad mokiniai nori viską, ką išmoko, pritaikyti savo projektams. Dizaino pamokoje vaikai išmoksta pritaikyti savo žinias, kuriant savo produktus, tokius kaip plakatai, baneriai socialinėms erdvėms ir pan. Vaikams geriausiai sekasi realizuoti savo pačių sugalvotas idėjas. Praeitais metais mokiau abiturientus ir dabar, po metų, išgirstu, kad tai, ką mokiau, jie dabar panaudoja savo studijom ir pristatymams.” 

TĖVELIŲ ATSILIEPIMAI APIE LISPOS BŪRELIUS: (tekstai originalūs, netaisyti)

 

 

 

   MOKYKLOS LISPA BŪRELIŲ KAINOS

Vieno būrelio pilna kaina yra 35 Eur per mėn., o jei naudojamas NVŠ krepšelį (neformalaus vaikų švietimo krepšelis), kurį skiria savivaldybė, tuomet kaina Marijampolėje ir Vilkaviškyje yra 20 Eur per mėn., Kalvarijoje, Kazlų Rūdoje, Kaune – 15 Eur per mėn. Išskyrus vyresniųjų moksleivių programavimo programas, kurios vyksta Sūduvos gimnazijoje t. y. moksleiviams nuo 8 iki 12 klasės – jų pilna kaina yra 40 Eur per mėn., su NVŠ krepšeliu 25 Eur per mėn. (daugiau val. per sav.).

IT būreliai vaikams laukia naujų mokinių.

Išsami informacija apie visus mokyklos Lispa IT būrelius vaikams bei registracijos forma čia.
Sekite mus Facebook ir Instagram platformose.

Programavimo būrelis – tik berniukams?

Skaitykite straipsnį čia.

Scroll to Top