fbpx

Pasirūpinkime rytojumi šiandien: aplinkos apsaugos projektas

VšĮ „Lispa“ gavo finansavimą iš Marijampolės savivaldybės APLINKOS APSAUGOS RĖMIMO SPECIALIOSIOS PROGRAMOS 2023 m.

Aplinkosaugos mokymasis ne tik formuoja ekologinį atsakomybės jausmą, bet ir skatina įgytas žinias perkelti į praktiką. Mokydamasis apie tvarumą, jaunimas tampa gebantis kritiškai vertinti savo veiksmus, skatinti aplinkai draugiškus sprendimus ir skleisti sąmoningumo bei atsakingumo idėjas. Šis mokymasis taip pat yra būdas skatinti inovacijas ir kurti tvarius sprendimus, kurie yra būtini šiuolaikiniam pasauliui.

Ši programa buvo grindžiama praktinėmis veiklomis, leidusiomis vaikams aktyviai tyrinėti ir suprasti oro, vandens, žemės taršos problemas. Geresniam žinių įsisavinimui buvo naudojamasi CoSpaces Edu, virtualia ir papildyta realybe. Nurodytos priemonės buvo naudojamos kuriant užduotis pradinių klasių mokiniams. Šios užduotys padėjo geriau pažinti aplinkosaugos problemas bei ieškoti sprendimų siekiant jas sumažinti.

Projektas buvo įgyvendinamas mokyklos Lispa patalpose, į pagalbą pasitelkiant savanorių komandą, kurie padėjo skleisti reklaminius leidinius, bei bendrauti su mokyklų bendruomenėmis.

Šis projektas, fokusuotas į aplinkosaugos švietimą ir gali suteikti ilgalaikį poveikį Marijampolės bendruomenei, įtraukiant jaunąją kartą į svarbias aplinkos apsaugos veiklas, skatinant sąmoningą požiūrį į gamtą.

Scroll to Top