fbpx

Ieva Gaižutytė: Lispa mokykla suteikė man daugiau, negu tikėjausi

Lispa mokyklos užsiėmimai gali būti ne tik prasmingas laiko praleidimas, bet ir užtikrintas žingsnis į ateitį. 

Mums visada įdomu sužinoti, kaip sekasi mūsų buvusiems mokiniams, todėl pakalbinome Ieva Gaižutytę, kuri šią vasarą baigė mūsų sukurtą programą DIZAINAS PAŽENGUSIEMS.

Štai Ievos mintys apie gyvenimą, Lispa mokyklą ir ateitį 

Mane dažnai mėgsta vadinti menininke. Namuose neretai tenka pabūti asmenine „interjero dizainere“, o tarp draugų – „meno kritike“. Mėgstu į tai pažvelgi gan šmaikščiai, bet išties menu užsiimu nuo pat mažens. Kiek tik galiu prisiminti, visuomet eksperimentuodavau vis kokias tai meno formas: tapybą, skulptūrą, grafiką ir netgi poeziją. Kadangi man ne tik puikiai su tuo sekdavosi, bet ir labai mėgavausi meniniais užsiėmimais, meno keliu ėjau toliau ir iki šiol palaikau ir ugdau savo „meninę gyslelę“, laisvalaikiu užsiimdama skaitmeniniu menu.

Kadangi pradėjau realizuotis skaitmeninėje aplinkoje, nusprendžiau tai paversti savo ateitimi – užsirašiau į Lispa mokyklos dizaino programą likus vieniems metams iki universiteto stojamųjų. Pasirodė šiek tiek rizikinga, bet buvo verta pamėginti. Grafiniu dizainu žavėjausi ir prieš tai, bet niekada nesigilinau. Į Lispa mokyklą galima sakyti atėjau su 0 žinių apie grafinį dizainą, žinojau tik programas, bet kaip jomis sukurti ką nors – nei velnio.

Jūsų žiniai, niekas man nemokėjo, jog pareklamuočiau Lispą, sakau iš širdies – mokytis Lispa mokykloje buvo geriausias mano sprendimas. Išmokau ne tik, kaip naudotis programomis Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe After Effects ir kaip profesionaliai naudotis fotoaparatu, bet taip pat mokytojai suteikė daug išminties apie pačio grafinio dizaino sensacijas, atvėrė naują požiūrį į tai ne tik iš techninės pusės, bet ir psichologinės. Dabar žengiu gatvėmis ir kiekvieną reklamą, kiekvieną iškabą, dalinamas skrajutes matau visiškai kitomis akimis.

Lispa mokykla suteikė man daugiau, negu tikėjausi. Po kiekvienos Lispa pamokos grįždavau su šypsena namo, visada pasakodavau tėvams, kiek daug naujo šiandien išmokau, kokia smagi klasė ir ypač kokie nuostabūs mokytojai. Jie man padėjo užtikrinti, jog grafinis dizainas yra tai, ko išties noriu. Jie leido man pajusti visą dizainerio darbo procesą. Šioje srityje išmokau dirbti ne tik individualiai klasėje ir namuose, bet ir įgijau įgūdžių dirbti grupėje su kitais būsimais dizaineriais. Kad šie visi nauji įgūdžiai ir žinios nenueitų „šuniui ant uodegos“, mokytojų skatinama ir palaikoma įstojau į Vytauto Didžiojo universitetą Naujųjų medijų meno kryptį. Ir kas galėjo pamanyti, jog tik vieneri metai Lispa mokykloje galės uždirbti man aukščiausią universiteto stojamojo egzamino rezultatą! Be Lispa mokyklos, niekaip nebūčiau to pasiekus ir šiuo metu nebūčiau čia, Kaune, besiruošianti naujiems mokslo metams naujųjų medijų meno srityje.

Didelis AČIŪ Lispa mokyklai!

Ievos Gaižutytės darbai:

Scroll to Top